Advenin myyjänä olen mukana edistämässä vastuullisempaa energiantuotantoa

 

Olen Leo ja työskentelen Advenilla myyntipäällikkönä. Myyntityö Advenilla vaatii hyviä ongelmanratkaisutaitoja. Meillä myyjän on tärkeää sisäistää ratkaisumyynnin filosofia, sillä Adven myy yrityksille tunnistettuun tarpeeseen räätälöityjä ratkaisuja kumppanuusmallilla. Ratkaisuissa on kyse jopa kymmenien miljoonien eurojen investoinneista, joten niiden tulee olla tarkasti suunniteltuja ja asiakkaan tarve kirkkaasti selvillä. Ratkaisumyynti vaatii kärsivällisyyttä, sillä isojen hankkeiden kehittäminen vie jopa vuosia.

Voisin kuvailla Advenin myyjiä investointijohtajiksi, sillä myyntiprosessiin liittyy olennaisesti se, miten Adven toteuttaa ja rahoittaa investoinnit. Isot investoinnit vaativat kurinalaisuutta ja pitkäjänteistä tekemistä. Koska me investoimme asiakasyrityksen liiketoimintaan, on tärkeää, että kaikki osapuolet hyväksyvät kokonaisuuden.  Jos innostut suurten kalojen koukuttamisesta, tämä on oikea paikka. Pitkissä myyntiprojekteissa jokainen askel eteenpäin motivoi!

Liikkeenjohdon konsultista myynnin tehtäviin

Advenissa minua kiinnosti yrityksen rohkeus, kasvuhaluisuus ja usko tulevaisuuteen. Olen opiskellut energiatekniikkaa yliopistossa, joten toimiala, markkinat ja Adven olivat minulle tuttuja. Tutustuin yritykseen paremmin, kun työskentelin aikaisemmin liikkeenjohdon konsulttina energia-alalla. Kysyin avoimista työpaikoista ja lopulta minut palkattiin Advenille, vaikka avoimia paikkoja ei sillä hetkellä ollutkaan. Oma-aloitteisuus palkittiin, ja nyt takana on vajaat kolme vuotta Advenilla.

Aloitin ensin projektikehittäjänä ja myynnin johdon tukena. Autoin myyntipäälliköitä erilaisissa laskenta-, tausta- ja raportointitöissä, kuitenkin osallistuen aktiivisesti asiakastapaamisiin. Vajaan vuoden sisällä sain jo lisää vastuuta, ja etenin myyntipäälliköksi. Nykyisessä työssäni johdan Advenin erilaisia myyntihankkeita Suomessa ja ulkomailla.  Tavoitteenani on solmia uusia palvelusopimuksia ja kumppanuuksia.

Myyjä on ratkaisujen etsijä

Töitä teen yhdessä lukuisten sidosryhmien kanssa. Asiakasyritystemme toimitusjohtajien ja hallitusten puheenjohtajien kanssa keskustelen suuresta kuvasta ja strategiasta. Yritysten tuotanto- ja tehtaanjohtajien kanssa keskustelut liittyvät usein tehtaiden päivittäisen tuloksen parantamiseen ja tuotannon ympäristöön ja talouteen keskittyvien tavoitteiden saavuttamiseen. Advenin sisällä teen yhteistyötä erityisesti konseptikehityksen kanssa, jotta asiakkaille löydetään aina paras ratkaisu.

Parasta työssäni on jatkuva oppiminen ja yllätyksellisyys. Työssä pääsee astumaan sopivasti myös mukavuusalueen ulkopuolelle. Suostun aina, kun minulle tarjoutuu esimerkiksi tilaisuus esiintyä, sillä opin silloin aina jotakin uutta.

Advenilla on yrityksenä loistavat kasvunäkymät – olemme vasta raapaisseet pintaa. Tuntuu tärkeältä olla aitiopaikalla seuraamassa, miten ilmastonmuutoksen haasteisiin ja energiakysymyksiin oikeasti vastataan. Myyjämme ovat kärkijoukoissa rakentamassa yhdessä yritysten kanssa tulevaisuuden energiaratkaisuja eli tämän myötä vastuullisempaa teollista tuotantoa.

Kiinnostuitko urasta Advenilla?

Tutustu tarkemmin: www.adven.fi/fi/ura-advenilla/

 

 

 

Adven yrityksenä

Meitä advenilaisia ohjaa tarkoitus: Advantage in energy. For business, people and planet. Olemme osa ratkaisua ilmastonmuutoksen torjunnassa ja uskomme, että ympäristöä säästävien energiaratkaisujen avulla, jotka etsimme, rakennamme ja kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa, voimme vaikuttaa yritysten, ihmisten ja maapallon tulevaisuuteen.

Adven on johtava energia- ja vesiratkaisujen tarjoaja Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Tuotamme teollisuudelle höyryä, lämpöä ja kylmää sekä toteutamme erilaisia ratkaisuja energia-, vesi- ja materiaalitehokkuuden edistämiseksi. Kiinteistöille tuotamme lämmitystä ja viilennystä kaukolämmöllä sekä kiinteistökohtaisilla ratkaisuilla, joissa hyödynnämme muun muassa bio- ja geoenergiaa. Liiketoimintamallimme perustuu kokonaispalveluun ja pitkäaikaiseen kumppanuuteen.

Liikevaihtomme on 200 meur ja taseen loppusumma 800 meur. Meillä on lähes 40 vuoden kokemus ja palveluksessamme on noin 370 ammattilaista. Operoimme yli 300 energialaitosta, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 1900 MW. www.adven.fi